Wedden op voetbal

Ben je een voetbalfanaat en lijkt wedden op voetbal wat voor jou? Dan is handig om wat basisprincipes van voetbalwedden te kennen. Wij geven je graag uitleg over de ins en outs van wedden op voetbal. De principes van voetbalweddenschappen verschillen niet veel van de structuur van andere sporten, maar er zijn kenmerken van het voetbalspel die belangrijk zijn voorde manier waarop het wedden werkt.

Het begint bij voetbalkennis

Je moet op zijn minst een basiskennis hebben van hoe voetbalwedstrijden en -competities worden georganiseerd, voordat je voetbalweddenschappen plaatst. Je kunt natuurlijk wel inzetten op de uitkomst van een spel of wedstrijd, maar dat beperkt je mogelijkheden enorm. Met combinatie voetbalweddenschappen kun je vaak veel geld verdienen, alleen dan moet je wel weten waar je op kunt wedden.

Verschillende competities

Voetbalcompetities kunnen worden onderverdeeld in drie brede categorieën. De nationale toernooien, waarin elk team twee keer tegen elkaar strijdt. Twee keer per dag, thuis of uit. Van september tot mei worden deze wedstrijden gehouden. Aan het einde van een seizoen wordt het team met de meeste punten doorgaans tot kampioen gekroond. Soms wordt er echter een play-off gehouden tussen de top vijf.

Naast de landelijke competitie is er vaak nog een bekercompetitie, zoals in Nederland met de KNVB Beker. Op het schoolplein zou deze wedstrijd bekend staan ​​als een ‘afvalrace-je’. In elke ronde wordt de helft van de deelnemers uit de competitie gezet. Zowel semi-professionele als Eredivisie-clubs kunnen deelnemen aan de KNVB-beker. De zogenaamde  ‘bekerstunts’  van dit toernooi trekken veel toeschouwers en wedden op voetbal wordt dan ook veel gedaan.

De uitkomst van een voetbalwedstrijd wordt beïnvloed door het format van het evenement. Afhankelijk van het feit of er al dan niet een knock-outfase is, kunnen er 215 minuten en een strafschoppenserie aan de periode van 90 minuten worden toegevoegd.

Hoe werkt online wedden op voetbal?

De eerste stap bij het plaatsen van een online voetbalweddenschap is het aangeven van je leeftijd. Voetbalgokken is alleen beschikbaar voor mensen die 18 jaar of ouder zijn. Een volledig account bij een bookmaker is zelfs alleen beschikbaar voor degenen die 24 jaar of ouder zijn. Dit is een wettelijke vereiste.

Als je online op voetbal wilt wedden, moet je een account openen bij een van de legale bookmakers in Nederland. Dit overzicht staat op onze website. De keuze voor welke bookmaker het wordt, hangt helemaal van je voorkeuren af. Of de website bijvoorbeeld naast wedden op voetbal ook gokkasten aanbiedt, of er een mobiele applicatie beschikbaar is en wat voor bonussen er worden aangeboden door de betreffende bookmaker. Het is hiervoor handig een aantal van onze bookmaker reviews te lezen.

Account aanmaken

Zodra je een bookmaker hebt geselecteerd, dien je je te registreren voor een account. Schrik niet als er voor om persoonlijke informatie of documentatie wordt gevraagd. Juridisch gezien moet dit op deze manier gebeuren. Wedden op voetbal is een makkie wanneer je eenmaal deze drempel over bent. Als je je hebt aangemeld, kun je zien welke voetbalweddenschappen er beschikbaar zijn voor elke wedstrijd. Je inzetten staan ​​vermeld op een ‘‘betslip’. Na de wedstrijd kun je je winst(en) laten uitbetalen.

Soorten voetbalweddenschappen

Er zijn een paar manieren van voetbalgokken: wedden op de uitkomst van het spel, wedden op de spread, wedden op de meer/minder dan het totale aantal gescoorde doelpunten in een spel en tot slot het plaatsen van propositie- of “prop”-weddenschappen.

Wedden op de uitkomst

Wedden op de uitkomst van een wedstrijd is de meest populaire manier om te wedden op voetbal en welke sport dan ook. Als je inzet op de uitkomst van een voetbalwedstrijd, heb je drie keuzes. Je kunt wedden op Team A om te winnen, Team B om te winnen, of Team A en Team B om gelijk te spelen. Voetbalweddenschappen zijn in dit opzicht uniek omdat het een van de weinige sporten is waar een gelijkspel is toegestaan. Elke keuze heeft een bijbehorende uitbetaling op basis van hoe waarschijnlijk het is dat dit gebeurt.

Wedden op de spread

Naast weddenschappen op winst, verlies of gelijkspel, kun je ook inzetten op de spread. De spread is wat volgens experts moet worden aangepast om de twee teams gelijk te maken. Als de experts bijvoorbeeld denken dat team A team B met 1,5 doelpunten moet verslaan, dan heeft team B een spread van +1,5 en team A een spread van -1,5. Dat gezegd hebbende, je kunt bij wedden op voetbal ook op elk team wedden om de spread te dekken.

Over/under (meer/minder)

Een andere voetbalweddenschap die je kunt maken, is wedden op de over/under-score. Voor elk spel bepalen experts hoeveel doelpunten elk team waarschijnlijk zal scoren en gokkers kunnen erop wedden of het totale aantal gescoorde doelpunten in het spel boven of onder dat bepaalde bedrag zal zijn. Zowel de over- als de under-opties hebben een bepaalde uitbetaling die eraan is gekoppeld en ze zijn meestal vergelijkbaar.

Prop weddenschappen

Nog een manier om te wedden op voetbal, is door prop-weddenschappen te plaatsen. Prop-weddenschappen zijn een afkorting voor de term ‘propositie-weddenschappen’ en zijn een meer specifieke manier van voetbalwedden. Prop-weddenschappen zijn een brede categorie van specifieke weddenschappen die met een bepaald spel te maken hebben. Als je bijvoorbeeld denkt dat speler A van team A een doelpunt gaat maken in de komende wedstrijd, wed je dat speler A zal scoren.

Prop-weddenschappen zijn uniek omdat de meeste niet betrekking hebben op de uiteindelijke uitkomst van het spel, maar op een specifieke speler of een specifiek evenement. Elke prop-weddenschap heeft een bijbehorende uitbetaling die is gebaseerd op de waarschijnlijkheid dat die specifieke gebeurtenis plaatsvindt volgens experts.

Live wedden op voetbal

Sinds de introductie van live voetbalweddenschappen is er veel veranderd op de markt van het voetbalgokken. Deze vorm van wedden op voetbal is namelijk totaal anders dan de traditionele manier. Het mooie is dat live gokken op voetbal naast spannend ook erg veel winst kan opleveren.

Tijdens live wedden op voetbal plaats je je voetbalweddenschappen dus gedurende de game. Heb je nog niet zo’n goed idee waar het heen gaat met deze specifieke wedstrijd? Dan is live wedden ideaal. Je kunt namelijk de statistieken en live gebeurtenissen gebruiken om af te wegen waar je op wilt gaan wedden. En deze voetbalweddenschappen direct plaatsen!

Hoe werkt live wedden?

Wanneer je live gaat wedden op voetbal, ben je niet zozeer bezig met de einduitslag. Je kijkt juist vooral naar expliciete gebeurtenissen en onderdelen van de wedstrijd. Zo kun je bijvoorbeeld voetbalweddenschappen plaatsen gedurende specifieke momenten zoals vrije trappen of corners. Op deze manier kun je dus nog altijd geld verdienen, ondanks dat je favoriete club het aan het afleggen is. Het gaat erom dat je de juiste weddenschappen plaatst op het juiste moment.

Wat doet een bookmaker?

Bookmakers zijn verantwoordelijk voor het plaatsen van voetbalweddenschappen en weddenschappen op andere sportwedstrijden. De bookmaker je go-to party als je wilt wedden op voetbal. In feite kun je het zien als een wed balie. Zodra er iets mis gaat tijdens een voetbalweddenschap, dan is dit ook de partij waarnaar je wordt doorverwezen. Tegenwoordig hoef je niet helemaal naar het bureau van de kassier te gaan. Je kunt nu gewoon je smartphone, tablet of laptop gebruiken.

Legaal online wedden op voetbal bij Nederlandse goksites

Online gokken bij erkende Nederlandse bookmakers is legaal in Nederland. Officieel is de Kansspelautoriteit van ons land verantwoordelijk voor de afgifte van zo’n vergunning (KSA). Op basis van strikte richtlijnen wordt dit grondig doorgelicht. Ter illustratie: de wet stelt eisen aan het financieel beheer van een gokbedrijf en zijn rol bij het toezien op verantwoord spelen. Ook na het verkrijgen van een vergunning blijft de KSA toezicht houden op goedgekeurde goksites.

Zo wordt er een veilige omgeving voor gokkers gecreëerd. Wij werken alleen met erkende bookmakers die in Nederland een licentie hebben. Je hoeft je nergens zorgen over te maken als je hier je weddenschappen plaatst. Hieronder een lijst van de beste bookmakers / goksites van Nederland – door ons gecheckt.

De odds

Voordat je voetbalweddenschappen plaatst, is het een goed idee om de odds te bekijken. Wij leggen je op onze website duidelijk uit wat odds zijn. Niet elke bookmaker heeft dezelfde odds. Dat maakt gokken op voetbal onder andere ook zo spannend! Laat je echter niet alleen leiden door de aangegeven odds bij een bookmaker. Er zijn meer zaken die belangrijk zijn, zoals je in onze reviews kunt lezen.

Bonussen voor wedden op voetbal

Het is belangrijk om zogenaamde ‘free bets’ en prijsstijgingen in de gaten te houden. Wanneer je je (eerste) storting doet bij een bookmaker website of een bepaald bedrag hebt ingezet, kun je in aanmerking komen voor een free bet (gratis weddenschap). Bepaalde wedstrijden of combinaties van wedstrijden hebben vaak odds-boosts. Check van te voren altijd de algemene voorwaarden van een free bet. Sommige bonussen kunnen extreem winstgevend zijn, terwijl andere veel tijd en moeite vergen om vrij te spelen. Afhankelijk van de bookmaker kan de aanbieding behoorlijk verschillen. Let op de meest recente bonussen en promoties voor voetbalweddenschappen.